Qué es l’espai terapèutic escletxa?

Una escletxa és un trenc, una obertura irregular, l’espai buit entre dues parts que apareix quan una superficie es fractura. És a través d’una petita escletxa que pot entrar la llum i que una estructura, per molt rígida que sigui, es pot enderrocar. Una escletxa és la senyal que alguna cosa està canviant i l’oportunitat de transformar elements que semblaven inamovibles.

L’Escletxa vol ser aquest espai d’apertura. Un espai crític d’atenció a la salut mental, disposat a replantejar-se el model hegemònic d’intervenció i d’atenció.

Una escletxa a través de la qual recollir els emergents que donen compte de les necessitats i problemes percebuts per la comunitat i que impacten en la salut mental, a fi d’establir diferents línies de treball i d’intervenció que incideixin sobre ells.

L’Escletxa vol ser un lloc de trobada basat en el diàleg, la tolerància i el respecte a la diversitat i pretén sumar-se a la xarxa d’espai amables i segurs que promouen la prevenció primària en salut mental al territori.

Anna

psiquiatra en procés de transformació, allunyant-se del discurs hegemónic per aproparse-se a la psiquiatria comunitària i la intervenció grupal amb perspectiva psicoanalítica

Helena

llibretera de la romántica i psicóloga amb perspectiva sistèmica. Buscarem el sentit de les narratives pròpies a través del context i de la interrelació, en teràpia individual o de parella.

Rosa

terapeuta ocupacional en salut mental amb experiència acompanyant grups d’infants i joves a través de les ocupaciones significatives i la creativitat.

Duna

psiquiatra amb interès en la perspectiva social i política dels malestars que l’ha dut a postgraduar-se en salut mental col·lectiva i a continuar pensant i organitzant activitats a l’espai de l’escletxa.